} f expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Πρώτη Σελίδα

16.11.20

«Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Ντούλινγκ, μια μέρα σαν κι αυτή», Βασιλεία Μ.


Η νύχτα έχει πέσει στη μικρή πόλη του Ντούλινγκ  και στο Σωφρονιστικό κατάστημα γυναικών η Διευθύντρια, Τζάνις Κόουτς, συμμαζεύει το γραφείο της πριν φύγει για το σπίτι της. Ξαφνικά, η πόρτα του γραφείου χτυπά και πριν προλάβει καν να απαντήσει, η πόρτα ανοίγει και εισέρχεται στο δωμάτιο ο Υποδιευθυντής και πρώην Αστυνομικός Λόρενς Χικς. Ιδρωμένος και λαχανιασμένος ανακοινώνει στην Τζάνις πως η Σερίφης του Ντούλινγκ, Λάιλα  Νόρκος, έστειλε μια νέα κρατούμενη, για να διανυκτερεύσει εκεί μέχρι το πρωί να γίνει η τελική της ανάκριση. Η Τζάνις εκνευρισμένη που δεν θα πάει πάλι σπίτι της νωρίς, κάθετΑΙ με δύναμη στην καρέκλα της, κάνοντάς την να βγάλει ένα ενοχλητικό τρίξιμο.

-        Φέρε την πάνω να τελειώνουμε! Είπε αγανακτισμένη.

Η Τζάνις Κόουτς είναι γενικότερα πολύ απαιτητικός άνθρωπος και θέλει τα πάντα να γίνονται με τον δικό της τρόπο. Κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνεις καθόλου από την εμφάνισή της! Είναι περίπου 1,60m, με μακριά καστανά μαλλιά, τα οποία μοιάζουν με θάμνο, λόγο της πυκνής  μπούκλας. Τα μάτια της είναι πράσινα αμυγδαλωτά και πάντα μαζί της στην δουλειά κουβαλάει δύο αλλαξιές ρούχα. Η πρώτη αλλαξιά είναι πάντα ρούχα για κόκκινο χαλί, ενώ η δεύτερη είναι πρόχειρα καθημερινά ρούχα, τα οποία φοράει αντί για πιτζάμες, στην μεσημβρινή της ανάπαυση. Διευθύντρια είναι η  δεύτερή της δουλειά. Κανονικά είναι επιχειρηματίας, όμως δεν ήθελε να αφήσει την Βανέσα ΛάμπλεΪ να διευθύνει τις γυναικείες φυλακές. Ο λόγος είναι πως απλώς δεν την συμπαθεί! Επιπλέον, δεν πιστεύει πως όλοι μπορούν να γίνουν Διευθυντές ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης. Παράξενη χωρίς όρια! Αν η παραξενιά μπορεί να έχει όρια… Άρωμα δεν φοράει ποτέ! Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αρώματα για εκείνη είναι βρομιάρηδες και τελείως ακατάστατοι. Τέλος, όλα τα προσωπικά της αντικείμενα πάνω στο γραφείο πρέπει να είναι όλα κι όλα πέντε! Έχει πάντα τον μονόκερό της, την Κάιλη, και τα τέσσερα αρκουδάκια της, την Κιμ, την Κόρτνεϊ, την Κλόι και την Κένταλ.

Ο Λόρενς επιτέλους έφερε την νέα κρατούμενη. Μόλις η Τζάνις την αντίκρισε, την αναγνώρισε αμέσως!

-        Αποκλείεται! Δεν πιστεύω στα μάτια μου! Έιντζελ Φιτζρόι εσύ είσαι;

-        Γεια σου και εσένα Τζάνις. Χρόνια πολλά έχουν περάσει από την τελευταία φορά που σε είδα. 

-        Μα καλά τι έγινε εσύ κρατούμενη; Σίγουρα κάποιο λάθος θα έγινε! Περίμενε ένα λεπτό να κάνω ένα τηλεφώνημα! Και τι είναι αυτά που φοράς; Μην ανησυχείς θα σου δώσω εγώ ρούχα!

-        Όχι, Τζάνις δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από αυτά για μένα! Το μόνο που θα ήθελα είναι να κοιμηθώ. Είχα μια πραγματικά εξαντλητική μέρα!

-        Τι είναι αυτά που λες; Δεν πρέπει να είσαι εδώ! Το δικηγορικό γραφείο των γονιών σου δεν μπορεί να μείνει χωρίς Διευθύντρια!

-        Όχι Τζάνις! Τα πράγματα έχουν αλλάξει! Δεν έχω πια δικηγορικό γραφείο.

-        Τι; Αααααα κατάλαβα! Κάνεις καριέρα ως μοντέλο! Για αυτό αδυνάτισες τόσο! Ξέρω πάντα το ήθελες! Τέλεια, άμα θες….

-        Τζάνις είμαι άστεγη! Φωνάζει δυνατά η ‘Έιντζελ. Ο Λόρενς πετάγεται ξαφνικά και  της πιάνει το μπράτσο σφιχτά!

-        Αποκλείεται εσύ…. Καταφέρνει να ψιθυρίσει η Τζάνις.

-        Ναι κι όμως είμαι! Και τώρα έγινα και κλέφτρα! Δεν αναρωτήθηκες γιατί είμαι εδώ; Λοιπόν έκλεψα έναν ...πολύ πλούσιο κύριο. Βλέπεις, δεν ήθελα στ΄ αλήθεια να δουλέψω ως μπέιμπι σίτερ! Αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν να έρθω πιο κοντά στα λεφτά του!

Ο Λόρενς ξεφυσά δυνατά, σκουπίζει το κούτελό του από τον ιδρώτα και κάθεται στον καναπέ ανάμεσα στις δύο γυναίκες. Η Τζάνις δακρύζει!

-        Πάντα σε θαύμαζα, είπε. Πάντα ήθελα να γίνω πλούσια όπως ήσουν εσύ! Το θυμάσαι, έτσι; Εγώ ένα μικρό φτωχό κορίτσι και εσύ φίλη μου! Το ήθελα τόσο μα τόσο πολύ! 

-        Το ξέρω! Και να που έγινες Διευθύντρια!

-        Και επιχειρηματίας, είπε γελώντας μέσα από τα κλάματά της η Τζάνις.

-        Χαχαχαχχχ! γέλασε και η Έιντζελ. Βλέπεις πώς τα φέρνει η ζωή; Οι ρόλοι αντιστρέφονται!

-        Μην φοβάσαι καλή μου φίλη παιδική! Θα πληρώσω εγώ το κλεμμένο ποσό και δεν θα μπεις φυλακή! Έλα να μείνουμε μαζί, έχω τα πάντα! Και δεν ακούω λέξη! Τώρα θα σου ξεπληρώσω όλα όσα έκανες εσύ για εμένα τότε!

Έτσι οι δύο φίλες μετακόμισαν μαζί, περνούσαν υπέροχα και χαίρονταν που η ζωή της ήθελε μαζί! Αν τώρα αναρωτιέστε τι έκανε ο Λόρενς με το όλο θέμα, θα σας πω! Τίποτα! Ξέρει από πρώτο χέρι πως κανείς δεν πρέπει να επεμβαίνει στα  θέματα των γυναικών! Γιατί λοιπόν να ενδιαφερθεί; Για να απολυθεί; Σίγουρα όχι! Έτσι κι αλλιώς οι γυναίκες ξέρουν να λύνουν τα προβλήματά τους μόνες τους!  


Βασιλεία Μ.

μαθήτρια γ΄γυμνασίου  

 

Άσκηση δημιουργικής γραφής, πάνω στον Παχύ και τον Αδύνατο, του Α. Π. Τσέχωφ