} f expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Πρώτη Σελίδα

13.2.20

Το ονειρεμένο μου σχολείο, Δημήτρης Κ.

       
        

        Όλα  τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και για κάποια παιδιά φαίνεται ευχάριστο, αλλά δυστυχώς για τα περισσότερα το σχολείο φαίνεται σαν τις φυλακές Αλκατράζ ένα πράμα, που δεν μπορεί κανείς να δραπετεύσει. Γι’ αυτό και εγώ θα ήθελα να περιγράψω ένα σχολείο εξωπραγματικής φαντασίας που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ανήκει,  που δεν παρομοιάζεται σίγουρα με μπουντρούμι αλλά σίγουρα με παλάτι. Εκεί ο καθένας θα μπορεί να ξεφύγει και να διασκεδάσει κάθε δευτερόλεπτο που διανύει.                   
      
Αρχικά  το σχολείο των ονείρων μου θα κεντρίζει τη φαντασία καθενός. Η τοποθεσία  θα είναι η Χαβάη, το πιο φαντασμαγορικό νησί από όλα.  Η ομιλούμενη γλώσσα του σχολείου θα είναι φυσικά τα αγγλικά και θα προσελκύει μαθητές από όλο τον πλανήτη. Κάθε μαθητής θα μεταφέρεται άμεσα στο σχολείο με ένα από τα πιο γρήγορα τζετ του κόσμου. Έτσι, όλοι οι μαθητές θα φτάνουν έγκαιρα στο σχολείο, ακόμη κι αν τους πάρει ο ύπνος το πρωί. Το σχολείο θα διαθέτει επίσης και μια τράπεζα δισεκατομμυρίων που εβδομαδιαία θα δίνει στους μαθητές το ποσό  των 5.000$, με τα οποία θα μπορεί να ψωνίσει και να ξοδέψει τα χρήματα στο τεράστιο εμπορικό του σχολείου  σε επώνυμες μάρκες. Το σχολείο θα έχει επίσης και εγκαταστάσεις για δραστηριότητες όπως αυτόνομη κατάδυση ( scuba diving) στα καταγάλανα νερά του ωκεανού καθώς και beach volley και soccer για τα αγόρια. Επίσης θα περιλαμβάνει και ένα τεχνητό βουνό γεμάτο χιόνι υψόμετρου 2.000μ για ski, για ορειβασία καθώς και δραστηριότητες, όπως budy jumping   από τα φαράγγια που θα προσελκύει τον καθένα από εμάς. Οι αίθουσες θα είναι μεγάλες με διαδραστικούς  πίνακες και αλλά αναγκαία εξαρτήματα για ένα ξέγνοιαστο μάθημα.
           Τα μαθήματα του σχολείου θα είναι πολλά και ευχάριστα για τους μαθητές. Θα απευθύνεται στους μαθητές με ενδιαφέρον για τις θετικές επιστήμες και θα υπάρχουν εργαστήρια για πειράματα επιστημονικής φαντασίας. Τα θετικά μαθήματα,  που θα απασχολούν τους μαθητές θα είναι η Χημεία, η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Βιολογία, αλλά και η Γλώσσα που είναι σημαντική για  τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των μαθητών, την έκφραση και την επικοινωνία. Το σχολείο θα διαρκεί 10 ώρες ημερησίως, εκ των οποίων οι 8  θα διατίθενται για  δραστηριότητες.
           Οι σχέσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών θα διαφέρουν πολύ σε σχέση με τα συνηθισμένα δεδομένα. Οι δάσκαλοι θα είναι χαρούμενοι και ευδιάθετοι καθημερινά, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν θετική ενέργεια προς τα παιδιά. Το μάθημα θα γίνεται με χιούμορ και με τις απαραίτητες διευκρινήσεις, για να καταλαβαίνουν οι μαθητές. Τα διαγωνίσματα θα είναι άγνωστα σε αυτό το σχολείο και τα μαθήματα στο σπίτι αναμφισβήτητα μηδενικά. Έτσι, όταν τα παιδιά θα επιστρέφουν  στα σπίτια τους, θα περνούν την υπόλοιπη ημέρα τους ελεύθερα και ευχάριστα. Επίσης, οι δάσκαλοι θα είναι φιλικοί προς τα παιδιά, στοργικοί και υποστηρικτικοί.            
       Αυτό είναι το ονειρεμένο μου σχολείο που θα προσελκύει μαθητές από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός, ένα σχολείο γεμάτο μάθηση και διασκέδαση για τα παιδιά.  
                                                                                                                        Δημήτρης Κ. 
                                                                                                                       Πετρούπολη
                                                                                                        μαθητής β΄γυμνασίου